Bloggluvan och Vargen



En saga i många avsnitt av Fröken Wallenberg




Berättarröst (Valier.se): Det var en gång en liten flicka som hette Bloggluvan. Hon gick varje vecka till Mormor med en korg fylld av förnödenheter, lite vin och kanske en hembakad kaka. Men framförallt Dafgårdskartonger (ibland Findus Värdshus eller Kökets Utvalda också)


Tyvärr är Bloggluvan fortfarande sjuk och nyser så taket lyfter och väggarna skakar, så hon vet inte riktigt hur hon ska ordna detta. Om hon INTE åker idag så kommer Mormor att förvandlas till Vargen, och Bloggluvan är mycket rädd för vargen.


I korgen (läs shoppingvagnen) ligger till exempel följande:


2 flaskor Perle Rose

6-9 enportions matkartonger

100 Stora Frukostägg i hundrapack

200 ton rimmad lax i skivor

2 små Bananer


Ibland blir det ganska tungt i shoppingvagnen och då tänker Bloggluvan att det är skönt att Mormor åtminstone äter lunchen varje dag på pensionärsrestaurangen. Bloggluvan gör därför allt för att Mormor inte ska bli portad därifrån, något som ständigt är överhängande då Mormor förvandlas till Vargen både nu och då och hotar att äta upp de andra pensionärerna.



Middagskartongerna räcker 6-9 dagar

Äggen räcker 5 dagar

Rimmade laxen räcker två dagar

Perlerose-vinet räcker en halvtimme

De små bananerna hittas efter två år av personalen, gömda och mumifierade bakom mikron



Momor försöker alltid få Bloggluvan att leverera mer vin än veckoransonen på två flaskor. Det tycker Bloggluvan inte verkar nyttigt för mormor så hon har ett fasligt sjå att hitta på ursäkter och snirkla sig undan detta.


Möjliga ursäkter:

1) Bloggluvan får ont i armarna av allt släpande.

2) Perle Rose var slut på Scheele-systemet eftersom den plötsliga vårvärmen på hela 8 plusgrader gjorde att alla yrkesarbetande mellan 15 och 55 ville sitta vid Klarakyrksparken och picnica efter jobbet.

3) Systembolaget har sålts till Frankrike och fransmännen plockade bort Perle Rose ur sortimentet som hämnd för att svenskarna aldrig kunde lära sig att uttala namnet rätt
(= utan apostrof på sista e:et).


Fler ursäkter mottages med tacksamhet i kommentarsfältet!



En gång lurade mormor hemtjänsten att skaffa henne ett 750 liters akvarium och fylla det med Perle Rose. Mormors motivering löd: "Jag ska återskapa Röda Havets naturliga miljö och har beställt tropiska fiskar från Egypten på internet". När personalen gått tog Mormor snabbt fram sitt största sugrör ... 40 minuter senare slocknade hon nöjd i fåtöljen och sov i 14 dagar.


Bloggluvan blev mycket arg på hemtjänsten den gången därför att hon tyckte att de kunde ha räknat ut att Mormor inte talade sanning - Mormor har ju faktiskt inte internetuppkoppling!



Lilla Bloggluvan försöker få Mormor att äta Kökets Utvalda så ofta hon kan eftersom dessa rätter är utan transfetter och lite nyttigare, men det är lite knivigt (ofrivillig ordvits) ty dessa rätter består ofta av två askar inuti kartongen. En mindre ask också som kan innehålla lite bröd eller fruktmousse och som ska brytas av innan den stora asken ställs in för mikrovärmning.


Att bryta av en ask är "besvärligt" tycker Mormor. Mormor tycker inte om besvärlig matlagning. Matlagning ska vara enkelt. Mormor har talat.


Nu gruvar sig Bloggluvan lite för att lyfta luren och släppa bomben: att Mormor kanske måste vänta med sitt vin till måndag eller tisdag! Mormor kommer definitivt att förvandlas till Vargen.


Kan inte Jägaren komma och skjuta Vargen, undrar ni nu? Jo, kanske. Det finns nog många av Bloggluvans Herrbekanta genom åren som villigt skulle ställa upp, problemet är bara detta:


Avslöjande! Närstående 3, Mormor och Vargen - är samma person!!!!


Och Mormor och Närstående 3 är ganska kul och trevliga personer. I alla fall mot Bloggluvan. Eller kanske BARA mot Bloggluvan. Eventuellt mot Närstående 1 och 2 också. Men vargen lurar ständigt bakom hörnet ...




Bloggluvan suckar och gör sig i ordning ...

Förtydligande: Bloggluvan suckar, gör i ordning korgen, packar ner vinet och klär på sig. Hon är redo med många näsdukar i fickan och mössa på huvudet ...



                                                                                  

Varning: Större delen av Gröna Linjen kommer ikväll att utsättas för en svår smitthärd. Allmänheten uppmanas använda heltäckande skyddsoveraller som kan hämtas på Statens Strålskyddsinstitut.



                                                                                 











Kl. 18.00
. Hallå, hallå. Ett meddelande till våra resenärer: Gröna linjen är avstängd pga av vagnfel orsakad av okänd explosion som uppmätte hela 13 på Richterskalan och en decibelnivå på strax över 1 500. Vi beklagar detta men ersättningsbussar har redan börjat rulla ...


Kl. 18.30 Radio Stockholm: En svår bussolycka har inträffat på Bergslagsvägen mellan Råcksta och Vällingby då en buss plötsligt sprängdes i luften. Polisen utesluter inte terrordåd. Chockvågorna kändes ända till Drottningholmsslott och Hans Majestät Konungen meddelar att hovet är - skakat!


Kommentarer
Postat av: emma

Jag sitter helspänd. Som ett barn som tittar på Pingu. Försöker att förstå. Men du förlorade mig vid "Bloggluvan suckar och gör sig i ordning...". Jag vill förstå.

2008-04-13 @ 17:18:24
URL: http://barabratack.blogg.se
Postat av: Fröken Wallenberg

Emma: Men nu då?
Det kanske verkade som om Bloggluvan gjorde sig i ordning för att skjuta Vargen, oupps?)

2008-04-13 @ 17:25:43
URL: http://frokenwallenbergsangrydiary.blogg.se
Postat av: emma

Aaaah! :O Scarymary..!

...och därav explosionerna och smitthärden också? Shit bananas. Jag behöver nog äta nåt nu och låta detta smälta.

2008-04-13 @ 17:39:30
URL: http://barabratack.blogg.se
Postat av: Valier

And you lost me after the ":". Right after the "Valier"-thing.

2008-04-13 @ 20:35:54
URL: http://valier.se
Postat av: Joel

Men snälla människor, förstår ni inte att detta är en djup skildring av leo toldskojs berömda brott och straff...

Vad är det med dagens ungdom...

Jag tycker ni har fångat bloggluvan AKA gösta rydding i tredje kapitlet andra meningen.. Han som står i närbutiken i leos bok och säljer en tidning...

I ala fall att ni har fångat hans ångest bra.. Sällan har jag förr sett en så lång skildring av en person i en annan bok som hänvisar inte enbart till hans känslooyttringar men också det viktiga i att han nu får umgås med inte bara sin äldre kvarleva utan också bekymren med alkohlen som var utbredda på den tiden...

Helt enkelt. Jag skrattade så att det kom en liten droppe urin i byxan...

2008-04-13 @ 23:10:39
URL: http://joelsunderbara.blogg.se
Postat av: Pappa C

Hahahaha va skönt att JOEL för en gångs skull kom med den klockrena analysen.

Dina inlägg är som vanligt svåra att begripa. Jag antar att du är bloggluvan. Men dricker din mormor Rose hur ett akvarium? Jag antar att hon förtär dig? Varför saknas repliken "Varför har du så stora öron?"

Och hur är relationen smitthärd-vargen? Bär din hon på märkliga virus?

Jag lägger detta till doktorsavhandlingen om fröken W. Och grubblar vidare....

2008-04-14 @ 12:21:39
URL: http://www.pappac.se
Postat av: Handledare Wallenberg

Pappa C: 1 och 3) Man behöver inte gå så djupt som Professor J Underbara gjort här. (På rad ett, stycke tre förklaras smitthärden, vilket är ett direkt fortsättning på förra inlägget "Snövit och de sju W...")

2) Del två av denna saga kommer en annan gång. Då får vi alla svar på frågan "varför hon har så stora ..."
Disputation på PappaC-uppsats kan ske i början av maj. Lycka till!

Vänligen Handledare Wallenberg
- Wallenberginstitutet i samarbete med Australiens Under-versitet.

2008-04-14 @ 13:38:31
URL: http://frokenwallenbergsangrydiary.blogg.se
Postat av: Pappa C

Hah!

Början av maj!??!?!? Jag kommer inte ha hunnit formulera syftet.

Räkna med disputation nån gång 2022.

2008-04-14 @ 14:32:17
URL: http://www.pappac.se
Postat av: joel

oj, du tyckte hanna var het alltså ;D

jaja, det ska jag framföra... detta kan ju jag i mitt mycket suskiga sinne se som en ganska trevlig händelseutveckling ;D

men

men

Du trodde jag hade en skräcködla som flickvän.... vafalls? ;D

och vadå det visar sig snart vad du tänke *skriker som en otålig femåring*

alla dessa hintar... AAAAH!!!

HAHAHA!

2008-04-15 @ 15:04:31
URL: http://joelsunderbara.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0