Arg fröken missade hela festen!



När jag mycket sent var inne på Pappa C:s blogg i onsdags natt så upptäckte jag till min fasa att det minsann varit schlagerdelfinal! Och vem hade missat den då? Jo, Fröken Wallenberg minsann! Och varför det då? Jo, därför att Fröken W är ett missfoster som lever som ett djur just nu och inte vet vad som sker utanför hennes egen misär. Hon håller bokstavligen på att mutera till en Gollum-liknande varelse.

Ni som varit med ett tag, vet vad detta betyder: Mycket jobb.

Soporna = balkongen.
Mat = det katterna ratar. 
Hygien = nån gång.
Dammsugning = Ha ha ha!!!
Tillbakabildade muskler = JA

Samt det faktum att hon tror att det fortfarande är vinter. En grön vinter.

Men åtminstone fick jag en resumé av pappa C som jag tacksamt slafsade i mig som en olycklig svältfödd. Helt ovetandes om att jag nästa dag skulle drabbas av samma sak ...

Kunde ingen varnat mig? Glada sms med "vem tror du vinner"? eller "Vilken håller du på?" Men nä.
Det är rätt åt mig. Jag har inga vänner längre. Förut brukade ju alla höra av sig till just mig eftersom jag är den största schlagrnörden i hela min bekantskapskrets och har skickat in bidrag till och med. (Fast det är jag inte ensam om förstås bland mina vänner och imorgon ska jag dagen till ära lägga upp en video på supergruppen JANE som skickat in ett par gånger men som Björkman dissat - pga större namn. Jodå. Så går det till.)

Pappa C nämnde inte Perelli med ett enda ord. Borde det inte ringt en liten klocka då, att en ny deltävling var på gång? Nä, Fröken Wallenberg är halvvägs mot grönsaksstadiet. 
Tursamt nog fanns en räddande Räka som lagt upp en stor bild på Charlotte Perelli i sin blogg! Jag hann precis slänga mig mot tv:n (som en målvakt slänger sig efter fotbollen), sätta på, och se den sista snabbgenomgången.
Bättre än inget, sa gumman som hällde upp lite Frolic i frukostfilen.


När man bara ser en snabbgenomgång så hinner man inte direkt leka recensent, men jag fick ändå ned lite kludd på en papperslapp.
Fröken Wallenbergs handstil är inte så bra, det enda jag kan tyda är:

Belarus - Depp sedan Pirater - Latvia = hahahah! Belarus är väl Vitryssland? Fast när jag kollar på youtube så är det inte alls Vitrysslands sångare som liknar Depp utan Rysslands. Fattar noll. Fast kul att det kom pirater efteråt som för att understryka det Deppska inslaget innan.

Malta - gräslig flipperspels musik. Behövs nog ingen ytterligare kommentar här.

Sen har jag skrivit Danmark-Pinsamt! Fattade ingenting först men sen mindes jag att jag gått ut ur rummet, men reagerat på "en bra låt" och rusat tillbaka. Inte direkt nytänkande, den där Wallenberg. Tydligen favoriserar jag fortfarande brit-pop framför exotiska rytmer, trots att jag har en god vän från kroatien, Zana, som skriver musik och jag älskar hennes soullåtar med zigenar/balkan influenser (hon kom faktiskt trea en gång i Kroatiens uttagning till schlagerfestivalen, hoppas hon ställer upp igen, kanske för Sverige? Då vinner vi.).

Sist har jag skrivit UNGERN  med stora bokstäver. Och ritat ett hjärta runt? Jaha. Idag minns jag ingenting, men youtube friskar upp mitt minne! Till min bestörtning hittar jag den inte i startnummerlistan inför imorgon!!! Är den utslagen? Är Europa galen??? 


Detta är ju vinnarlåten!!! Men skyll er själva då! Fröken Wallenberg har en fantastisk musiksmak. Alldeles ensam.



UNGERNS LÅT IN MY HEART:


Emma Barabratack, vad tyckte du???




Snälla, OM tredje världskriget skulle bryta ut, kan inte någon skriva det i kommentarsfältet då? Det är min enda kontakt med omvärlden just nu ...

Kommentarer
Postat av: Peter L

Jag tyckte Malta var bra och Ungerns låt usel. Tur att alla inte tycker lika (annars är jag rätt överens med dig om annat du anser).



Förresten är det final i morgon lördag 24.5 kl 21. Så nu är du förvarnad om den i alla fall. Ett tevetips för lördagskvällen, även om Ungern inte är med?



Förresten kom Malta inte heller med till final. Så vi får väl sända varandra en tröstande sympatitanke när vi sitter där och slötittar på det som blev över till finalen.

2008-05-23 @ 23:09:26
URL: http://eopl.blogg.se/
Postat av: Fröken Wallenberg



Peter L: Jag vet inte om jag hört malta? Allt gick så fort igår på snabbgenomgången. Den var kanske med där?

Hoppas jag hittar en ny favorit imorgon. Jag har ju inte hört så många än ...

2008-05-23 @ 23:18:22
Postat av: ullrika

frankrike är bra. fast han är lite skum killen. undrar hur han är lajv?

2008-05-23 @ 23:26:35
URL: http://akirllu.blogg.se/
Postat av: Neumann

Fröken, du har varit lyckligt lottad. Jag har försökt undvika schlager tills finalen börjar och så kommer jag in hit och tänker "nej, inte du också." Men jag är duktig, jag scrollade förbi inlägget och YouTube-klippet bara för att kommentera.



(Det är endast under sådana här omständigheter som jag inte läser inlägg jag kommenterar.)

2008-05-24 @ 01:41:37
URL: http://frauneumann.blogg.se/
Postat av: joel

Deltävling för att komma till deltävlig för att komma till final för att åka ut igen..



Onekligen en spännande programide ;D

2008-05-24 @ 03:52:33
URL: http://joelsunderbara.blogg.se/
Postat av: Buzan

Jag är inte ett dugg lessen för att jag inte sett de där hemska låtarna. Det är bara skit numera. tycka Våga vägra schlagerskiten... ;-)

2008-05-24 @ 05:21:06
URL: http://buzprat.blogspot.com
Postat av: Rebecca

Norge är konstigt nog helt okej.

Sen håller jag med dig. Tårarna rinner här. Varför, varför gick inte ungern vidare?

Finland däremot får man skämmas lite för.

Och Spanien. HAHA! Han är jätterolig

2008-05-24 @ 10:35:32
URL: http://rebecca.blogg.se/
Postat av: Fröken Wallenberg

Ullrika: Emma Barabratack (som sjunger i band dessutom) gillar Frankrike. tack vara hennes youtubeinlägg så har jag hört den. Jag gillar arret men blev besviken på melodin. Den bygger upp en förväntning och sedan uteblir refrängen. Låten är bara en enda vers som inte leder nånstans. Han röst låter ok i videon, men han kommer att göra bort sig live är min gissning!



Neumann: Jag undviker också att fusklyssna (radio, youtube,satellit osv). Men till skillnad från dig så anser jag att alla "tillåtna" deltävlingar och lyssningar (via TV) är ok.



Joel: Nä, jättekul. Vadå, jämför VM i fotboll. Snacka om många deltävlingar!



Buzan: Nä, att inte se schlagern är som att frivilligt missa Kalle Anka på julafton. Man är less, man kräks ibland - men det hör till traditionen och skapar mysstämning!



Rebecca: Har inte hört nån av dem du nämner, men ser framemot det ikväll!!!

2008-05-24 @ 11:52:01
Postat av: joel

hehe.. du har en poäng där ;D

2008-05-24 @ 15:48:18
URL: http://joelsunderbara.blogg.se/
Postat av: emma

Oj, sorry. Jag har inte bloggat på hela helgen (ursäkta modebloggsvibsen som osar härur), men jag har haft trevligt ändå. Dock missade jag Ungern, och nu sitter jag i skolbiblioteket, så jag sparar'n till ikväll. Då får du min expertkommentar ;)

2008-05-26 @ 09:31:54
URL: http://barabratack.blogg.se/
Postat av: emma

Så! Nu har jag sett filmklippet (tack vare/p.g.a. att min mamma råkade väcka mig tidigare än jag hade tänkt vakna i dag....skit. Nåja, tillbaka till låten:).



Första känslan: Disney.

Andra känslan: Vad är artisten - kvinna/man/japan/pocahontas?

Tredje känslan: Vacker ballad, kunde säkert ha vunnit ett år - men troligtvis inte i år. Den är lite för "standard". Förutsägbar och klassisk, utan överraskningsmoment. Dock kan jag känna att samma faktorer gör den till vinnare - den är tidlös. Svårbestämbart, jag förstår båda parter; du som tycker detta är en riktig höjdare (JA - den har alla rätta element; vacker kvinna, vacker röst, stämningsfull musik, rätta versmått och övrigt arr.) och ESC-juryn som ratar den (JA - jag kan förstå att de inte tyckte den var spännande nog, att den inte bistår tävlingen med något nytt. Dock kan jag tycka att det fanns för få stämningsfulla ballader denna omgång. Du har helt rätt om Sanna Nielsens bidrag, det hade gjort sig fint i sammanhanget, den gjorde hon med en känsla som även jag saknade i årets EM.)



:)

2008-05-27 @ 07:37:19
URL: http://barabratack.blogg.se/
Postat av: Fröken Wallenberg

Emma: Det konstiga var ju att det inte var en jury som röstade bort låten, utan europas röstande befolkning ...



ps. Vad är artisten? Jag tror att hon är en brådmogen 25-åring. Hon har sett för många amerikanska såpor och blivit tråkig glamourtant i förtid. Men hon har en intressant mörk touch i röstklangen rätt vad det är och som jag ryser av både obehag och välbehag på samma gång på något konstigt sätt. Jag tror att det är det som gör låten extra intressant.

2008-06-02 @ 01:34:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0